2011. szeptember 30., péntek

Magyar karikaturisták adat- és szignótára - Jelenlegi ára: 4 835 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyar karikaturisták adat- és szignótáraA könyv listaára: 5900 Ft. Leírás:
Művészeti életünk mostohagyermeke, a karikatúra képviselői kerültek lajstromba a Gyöngy Kálmán öt éves kutatómunkája jutalmaként elkészült lexikonban. Mostohagyermekről beszélünk, pedig olyan híres festők, grafikusok tettek kirándulást a képes vicc területére, mint Telepy Károly, Barabás Miklós, Egry József, Csók István, Rippl-Rónai József, Glatz Oszkár, Fényes Adolf, Tornyai János, Rudnay Gyula, Gulácsy Lajos, Bortnyik Sándor, Scheiber Hugó, Hincz Gyula, Gyulai Líviusz, Würtz Ádám és hosszan folytathatnánk a sort. De költők, írók is beköszöntek a műfajhoz, mint Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Tóth Árpád, sőt a színész, Darvas Iván, vagy az író, humorista Nagy Bandó András is. Természetesen a kötetben vannak a műfaj nagyágyúi is (rajzfilmesek, meseillusztrátorok, Ludas Matyi karikaturisták): Macskássy Gyula, Ternovszky Béla, Nepp József, Dargay Attila, Réber László, Jankovics Marcell, Várnai György, Sajdik Ferenc, Szűr-Szabó József, Balázs-Piri Balázs, Kaján Tibor, Dallos Jenő, Rófusz Ferenc, Cakó Ferenc stb. Magyarországon az újságkarikatúra-rajzolást a Charivari (Dongó) című vicclap megjelenésétől eredeztetjük. A műfaj az éppen hogy megtűrt, inkább csupán a megélhetést biztosító, esetenként az egymással bolondozó, avagy éppen egy harmadikat ugrató időtöltést jelentette. Az első híres pályaelhagyó művész, aki azonban a karikatúrával nevet, rangot és országos ismertséget szerzett, Jankó János volt. Az ő felfedezettje volt az autodidakta Homicskó Atanázt, aki az orvosi táskáját hagyta hátra a plajbászért cserébe. A szerkesztő - aki maga is számos humorlapnál dolgozott rajzolóként - a hazai sajtótörténetben egyedülálló vállalkozásként 160 év (1848-tól 2007-ig) karikaturistáinak munkásságát ismerteti. A kötet mintegy felét kitevő, közel ezer szócikk után A történelmi Magyarországon, illetve a magyarlakta területeken megjelent humorújságok listája címmel a humoros grafikákat közlő lapok (Borsszem Jankó, Ludas Matyi, Szabad Száj, Pesti Hírlap, Füles, Hócipő stb. ) felsorolását találjuk évfolyamokba rendezve. A szignótár 560 aláírást tartalmaz, majd a forrásjegyzékkel kiegészített kiadvány legérdekesebb része következik: a színes és fekete-fehér karikatúrák, portrék gyűjteménye, a bőséges Képtár. ISBN: 978-963-06-3427-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 835 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 15:14
. Magyar karikaturisták adat- és szignótára - Jelenlegi ára: 4 835 Ft